Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

ProRail betrokken bij ontwikkeling woontorens

Nieuws

14 mei 2018

Naast station Sloterdijk, vlakbij de Hemboog, komen twee woontorens. Met een hoogte van respectievelijk 90 en 40 meter. De beide torens bieden straks onderdak aan 156 huurwoningen voor middeninkomens, 180 studentenwoningen en 78 vrije sectorwoningen. Zij staan dicht in de buurt van het spoor. Om deze ontwikkeling in goede banen te leiden werkt ProRail nauw samen met de gemeente Amsterdam en team Crossroads. Dit is een samenwerkingsverband van diverse partijen: ontwikkelaar TBD, MVSA Architects, Kondor Wessels Amsterdam, Delva Landscape Architects, De Dakdokters, VIAC en Klimaatgarant.

Tuin onder de Hemboog

Gezamenlijk hebben zij hun kennis gebundeld en samengebracht in een innovatief, kwalitatief en duurzaam ontwerp. Bij de bouw wordt een vernieuwende modulaire methode gebruikt. Deze is eerder in New York  toegepast en levert snel hoogkwalitatieve en betaalbare woningen op. Het team heeft tot juli 2019 om tot uitwerking van het ontwerp te komen, waarna de erfpachtovereenkomst gesloten wordt en de bouw kan starten. Onder de Hemboog komt een zogenaamde ‘secret garden’: een aangename vergroende ontmoetingsplek. Met groene terrassen, een vlonderbrug, een looppad door het water, lichtkunst en wisselende exposities.

Nieuwe stad

Sloterdijk-Centrum ontwikkelt zich van een kantoorlocatie tot een plek om te wonen en werken: een wijk met tenminste 2000 woningen. Sloterdijk-Centrum maakt onderdeel uit van het programma Haven-Stad. Dat is een geheel nieuw nog te ontwikkelen gebied, bestaande uit twaalf verschillende gebieden, ter grootte van een stad. Hier zullen vanaf 2029 40.000 tot 70.000 woningen rond de noordwestkant van de stad worden gebouwd.

Meer info?

https://www.amsterdam.nl/projecten/sloterdijk-centrum/deelprojecten/kavel-1/
https://mvsa-architects.com/project/kavel-o-crossroads/
 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers