ProRail blij met aanpassingen overweg Vlierdenseweg Deurne

Nieuws

26 maart 2018

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven zette vanochtend in Deurne haar handtekening voor het aanpassen van de overweg Vlierdensweg. Om de veiligheid te verbeteren, past de gemeente het kruispunt aan en komt er een fietsoversteek. ProRail is blij met de maatregelen.

De maatregelen zorgen ervoor dat er minder kans is op filevorming op de overweg. Dat leidde soms tot gevaarlijke situaties omdat mensen stil kwamen te staan op de overweg terwijl er een trein aankwam.

Wat gaat er gebeuren? 

Het kruispunt Vlierdenseweg – Fabriekstraat wordt nu aangepast zodat het verkeer dat vanaf de overweg Vlierdenseweg komt, voorrang heeft. Hierdoor heeft verkeer minder kans om stil te staan op de overweg en stroomt het verkeer vanaf de overweg in zuidelijke richting vlotter door. Daarnaast komt er een fietsoversteek aan de noordzijde.

Liesselseweg en Binderendreef 

Ook de overweg Liesselseweg wordt aangepast. Ook hier past de gemeente de wegsituatie aan om de doorstroming en de veiligheid te verbeteren. Daarnaast gaat ProRail in opdracht van de gemeente bij de Binderendreef een onderdoorgang realiseren. De werkzaamheden aan de Liesselseweg starten in juni. De aanbesteding voor de onderdoorgang de Binderendreef start na de zomer.

Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) 

De aanpassingen van de wegsituaties bij de Vlierdenseweg en Liesselseweg komen voort uit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Dit programma is in 2012 gestart door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat; ProRail voert dit programma in opdracht van het ministerie uit. Doel van het LVO is veiligheid op overwegen groter maken én hinder t.g.v. overwegen minder maken. Een uniek onderdeel van het LVO is dat ProRail gezamenlijk met de betrokken partijen kijkt naar de mogelijkheden die er zijn vanuit het spoor, de weg én de omgeving. Voor Deurne betekent dat bijvoorbeeld dat de overwegveiligheid wordt aangepast door niet de overweg, maar de directe omgeving van de overweg aan te passen.

Gepubliceerd op 26 maart 2018

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers