ProRail doet aangifte tegen doorrijdende brommerrijder

Nieuws

11 september 2017

Wij konden onze ogen niet geloven bij het zien van de bizarre beelden van een brommerrijder, die afgelopen vrijdagavond 8 september dwars door de gesloten spoorbomen bij overweg in Helmond heen reed. Hoe dom kun je zijn? ProRail doet aangifte.

Bekijk: Spoorboombeuker ontkomt aan de dood in Helmond

De brommerrijder bracht met zijn actie niet alleen zijn/haar eigen leven in gevaar, maar daarbij ook het treinverkeer. Voornamelijk omdat hij de afgebroken spoorboom op het spoor heeft laten liggen, waardoor het spoor flink kan worden beschadigd of zelfs een trein kan ontsporen. ProRail doet aangifte tegen de brommerrijder.

Tim van Railcam voorkomt erger

Op de betreffende overweg staat 24/7 een webcam van Railcam gericht. Hier wordt hobbymatig gebruik van gemaakt door veel treinspotters. Afgelopen vrijdagavond hoorde Tim (29) van Railcam een hard geluid vanuit zijn huis. Het bleek de brommerrijder te zijn die tegen de spoorboom aanreed. Tim twijfelde geen moment, rende naar het spoor, en haalde de afgebroken spoorboom van het spoor. Maar goed ook, want als dit niet was gebeurd, had de spoorboom onder een goederentrein gekomen. ProRail heeft inmiddels contact gehad met de held en bedankt hem voor zijn goede daad!

Onacceptabel gedrag

Het had slechter af kunnen lopen in Helmond. ProRail accepteert gevaarlijk gedrag bij overwegen niet. Met roekeloos gedrag brengen weggebruikers het treinverkeer, reizigers en omstanders in gevaar. Met het doen van aangifte wil ProRail een duidelijk signaal afgeven, dat dergelijk gedrag onacceptabel is.

Doe niet dom en let op bij overwegen

ProRail neemt jaarlijks maatregelen om de veiligheid op overwegen te verbeteren. Dat blijft noodzakelijk aangezien er nog ieder jaar op overwegen dodelijke aanrijdingen plaatsvinden. Omdat gedrag van weggebruikers hierbij een grote rol speelt, voert ProRail jaarlijks campagnes. We kunnen het dan ook niet vaak genoeg zeggen: let altijd op bij overwegen!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers