ProRail doet het licht uit

27 oktober 2017

ProRail doet zaterdag 28 oktober mee aan de Nacht van de Nacht. Op verschillende locaties doen we daarom de lichten uit.

De Nacht van de Nacht wordt voor de 13e keer georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. ProRail doet daarom op haar kantoren in Rotterdam en Zwolle en de Utrechtse kantoren Tulpenburgh, Inktpot, Sypesteyn en de Admiraal Helfrichlaan (met uitzondering van het OCCR) de lichten uit. Op emplacement Kijfhoek gaat een deel van de lampen uit. 

Besparen

Ons land is een van de lichtste ter wereld, dat kan veel minder en duurzamer. Door aanlichting en reclameverlichting ’s nachts te doven en door bestaande verlichting vaker te dimmen of aan te laten gaan als er iemand langs komt kan er veel geld en energie worden bespaard.

Activiteiten

Dit jaar gaan tijdens de Nacht van de Nacht op meer dan 300 plekken de lichten uit. Tevens wordt er een recordaantal van 485 activiteiten georganiseerd in het donker. 

ProRail en duurzaamheid

Het spoor zelf is al één van de duurzaamste vormen van vervoer. En als spoorbeheerder kijkt ProRail voortdurend hoe het nóg duurzamer kan. Elke dag, op allerlei manieren werken we aan een duurzaam spoor. Daar hebben we vaste doelen voor. Die gaan over onze omgang met mensen, dieren en de wereld om ons heen.

 


 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers