ProRail en de 100ste Vierdaagse

Ook bij de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse leveren we onze bijdrage voor begeleiding bij overwegen. Er rijden tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten langere en extra (nacht)treinen om alle wandelaars, toeschouwers en feestvierders naar hun bestemming te brengen. ProRail wenst alle deelnemers van de Vierdaagse veel succes!
Wandelaars van de Nijmeegse vierdaagse wachten bij een overweg

Overwegen

De Vierdaagse is een bijzonder evenement. Grote mensenmassa’s lopen over Neerlands wegen en steken diverse drukke spoorwegovergangen over. Soms valt het niet mee om dan even te wachten, zeker als je de stroom voor je door ziet lopen. Vandaar dat ProRail Incidentenbestrijders, vroeger bekend als BOA’s, inzet om bij overwegen alles veilig te laten verlopen.

Pluim

Het is niet de eerste keer dat we begeleiden bij evenementen. Uit andere jaren blijkt dat de inzet van Incidentenbestrijding effectief is en bijdraagt aan een verbetering van de veiligheid. In 2013 kregen we een pluim van de inspectie Leefomgeving en Transport voor onze aanpak tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Veiligheid op en rond het spoor is een van de speerpunten van ProRail.

Gratis

Mocht je met de trein naar het event komen, er zijn speciale dienstregelingen. Check de website van  je vervoerder voor meer informatie of kijk op de website van de 4daagse. Ook leuk: in Nijmegen rijdt een gratis Hup-On Hup-Off express.  

Gepubliceerd op