ProRail en KPN werken hard aan mobiel bereik in Delft

Wie met zijn mobiele telefoon op station Delft staat, weet er alles van. Op het ondergrondse perron is nauwelijks bereik, maar we hebben goed nieuws. ProRail en KPN zijn druk bezig om bellen en internetten in de tunnel mogelijk te maken.
Midden in de spoortunnel vind je station Delft.

Zo snel als mogelijk

ProRail en KPN willen zo snel als mogelijk mobiel bereik in de tunnel Delft realiseren. ProRail en KPN hebben daarom de handen ineen geslagen en dat heeft er toe geleid dat al een groot aantal van de benodigde antennes in de tunnel en op het perron zijn geplaatst.

Minimale hinder reiziger

Het heeft even geduurd voordat KPN in de tunnel aan de slag kon. Het aanleggen van gsm in een spoortunnel heeft namelijk best wel wat voeten in de aarde. Zo ligt de spoortunnel bij Delft in een van de drukst bereden trajecten van Nederland. En om zo min mogelijk hinder voor reizigers te veroorzaken, wordt de tunnel zeer beperkt vrijgegeven voor werkzaamheden.

Nog even geduld

De werkzaamheden verlopen voorspoedig en toch kunnen wij nog niet precies zeggen wanneer er mobiel bereik is in de tunnel. Dat is mede afhankelijk van een aantal testen. Zo mag het gsm-signaal niet storen met dat van het C2000-systeem van de hulpdiensten en GSM-R, het belsysteem van machinisten en de verkeersleiding.

Gepubliceerd op