ProRail en NS op zoek naar spoorwensen

Nieuws

6 februari 2023

Voor veel mensen is het een grote wens om te ervaren hoe het is om te werken op en rond het spoor. Bijvoorbeeld hoe het is om machinist te zijn, vanuit een verkeersleidingspost het treinverkeer veilig te regelen of met incidentenbestrijding een dagje op pad te gaan. Elk jaar organiseren ProRail en NS daarom de Spoorwensdagen zodat zoveel mogelijk wensen in vervulling kunnen gaan.

Spoorwensdagen

Dit jaar vinden de Spoorwensdagen plaats op 23 en 24 mei. Iedereen met een wens kan deze tot 25 maart indienen. Ruim 150 vrijwilligers van NS en ProRail gaan vervolgens aan de slag om een selectie van alle wensen uit te laten komen.

Dien je wens in Dien je wens in

Zestiende editie

Ook voor de vrijwilligers van ProRail en NS zijn de Spoorwensdagen heel bijzonder. Zij zorgen dat de gasten een echte VIP-behandeling krijgen. Bijvoorbeeld voor Frank (65) die vorig jaar mee ging in de oude directietrein: de Kameel. Voor hem kwam een grote wens uit, hij wilde heel graag een keer mee. “Ik heb altijd veel met het openbaar vervoer gereisd en ben voor mijn werk ook veel in aanraking gekomen met NS. Maar ik heb nog niet eerder met de Kameel mogen reizen. Dit is het neusje van de zalm.”

Al 16 jaar organiseren NS en ProRail jaarlijks samen de Spoorwensdagen. Twee dagen lang gaan allerlei spoor en trein gerelateerde wensen in vervulling. Iedereen, van jong tot oud, kan een wens indienen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers