ProRail gaat wissels vernieuwen bij Dordrecht

Nieuws

4 augustus 2020

ProRail werkt van maandag 17 tot en met zondag 23 augustus aan het spoor op het traject Zwijndrecht-Dordrecht-Lage Zwaluwe. De spoorbeheerder vervangt samen met aannemer Dura Vermeer veertien wissels. Ook zal ProRail een overweg op het emplacement Dordrecht opnieuw bevloeren.

Het gaat om reguliere onderhoudswerkzaamheden. De nieuwe wissels zullen het spoor op worden gebracht via de overweg op de Krommedijk in Dordrecht. Deze zal gedurende een gedeelte van de werkzaamheden afgezet zijn. Er kunnen dan maar beperkt auto’s overheen en er worden verkeersregelaars ingezet. 

De overweg op het emplacement bij station Dordrecht, die we opnieuw gaan bevloeren, wordt niet gebruikt door regulier verkeer. 

Hoe gaat het verwisselen van een wissel eigenlijk in zijn werk? Bekijk hieronder de video die ProRail eerder maakte en lees daaronder verder.

Bekijk: Hoe verwissel je een wissel?

Geen treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe

Als gevolg van deze werkzaamheden rijden er geen treinen tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe en stopt de Intercity niet op station Dordrecht. Reizigers tussen Zwijndrecht en Dordrecht kunnen gebruik maken van de sprinter. Reizigers op het traject Dordrecht-Lage Zwaluwe kunnen gebruik maken van snel- en stopbussen van NS.

Treinverkeer van en naar Dordrecht 

Maandag 17 augustus tussen 05.00 en 09.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Dordrecht. Dan rijden de snelbussen ook tussen Zwijndrecht en Dordrecht. Na 09.00 uur kunnen reizigers weer gebruik maken van de sprinter. NS raadt reizigers aan kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen op ns.nl of de NS app en rekening te houden met vijftien tot dertig minuten extra reistijd.

MerwedeLingelijn

Het treinverkeer over de MerwedeLingelijn zal niet vanaf Dordrecht aanvangen, maar vanaf station Dordrecht Stadspolders. Qbuzz zet vervangende bussen in. Deze vertrekken vanaf de voorzijde van station Dordrecht.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers