ProRail hijst regenboogvlag voor Coming Out Day

Nieuws

11 oktober 2018

Vandaag 11 oktober is het de internationale Cominig Out Day. Bovenop de Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail, hebben Pier Eringa (CEO) en Franka van Brakel (voorzitter Trainbow ProRail) het startschot gegeven voor Coming Out Day. Samen hesen zij de kleurrijke regenboogvlag die symbool staat voor iedereen die gay, biseksueel of transgender is.

Diversiteit & inclusiviteit 

ProRail staat voor diversiteit en wil dat iedereen meetelt op de werkvloer. Sinds deze zomer is ProRail officieel aangesloten bij Trainbow, het netwerk voor LGBT+: Lesbians, Gays, Bisexuals, Transgenders en personen met alle andere mogelijke seksuele en genderidentiteiten die werkzaam zijn binnen de spoorbranche.

Je wilt graag jezelf zijn

Franka van Brakel onderstreept het belang Trainbow: “Je wilt graag jezelf zijn. Mensen met een andere geaardheid willen ook  gewoon zichzelf zijn. Dit is wat wij graag willen binnen de spoorbranche. Met een LGBT-netwerk draag je hieraan bij. Mensen voelen zich prettig, zitten goed in hun vel en stralen dat ook uit. De productiviteit gaat omhoog en mensen blijven behouden voor het bedrijf.”

Meer informatie

Wil je meer weten over Trainbow? Mail naar trainbow@prorail.nl.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers