ProRail is 'Diervriendelijkste Rotterdammer'

Nieuws

22 februari 2016

ProRail is door de Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren uitgeroepen tot 'Diervriendelijkste Rotterdammer'. Wij krijgen de eer omdat we op het spoor vlakbij Diergaarde Blijdorp twee ooievaarsnesten op de bovenleidingsportalen hebben teruggeplaatst.

Namens ProRail kreeg tracémanager Toos Zandstra de oorkonde uitgereikt door Jeroen van der Lee:  'ProRail heeft zich van zijn beste kant laten zien. De ooievaars hebben het naar
hun zin langs het spoor en treinreizigers genieten van deze mooie grote vogels. Heel fijn dat ProRail het ooievaarsnest als een echte meerwaarde ziet.' 

Terugkeren

Al jarenlang keren twee ooievaarsfamilies iedere lente terug naar hun nesten boven het spoor bij Blijdorp. De ooievaars zitten daar prima, maar het werd ruim een jaar geleden toch iets te gevaarlijk en vooral te zwaar. Een ooievaarsnest weegt al gauw 150 kilo en we wilden liever niet dat dat op het spoor valt. Daarom hebben we afgelopen jaar voor de ooievaars twee nieuwe nesten met een solide fundering teruggeplaatst.

De ooievaars zijn er blij mee en keerden terug om hun jongen groot te brengen, terwijl onder hun nest het treinverkeer ongehinderd door rijdt.

Diervriendelijk

Langs het spoor leven veel planten en dieren. Waar het kan helpen we de natuur een handje. Dat doen we niet alleen met ooievaarsnesten, maar we plaatsen ook hotels voor bijen, helpen  zwanen met landen en bouwen natuurbruggen voor groot wild. 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers