Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

ProRail maakt Dordrecht een beetje veiliger

Nieuws

6 februari 2017

Een 'vangrail' voor goederentreinen maakt het spoor bij Dordrecht weer een stapje veiliger. Dit weekend werkte ProRail aan de aanleg van het eerste deel van het veiligheidssysteem. In april maken we het af.

De zogenoemde ontsporingsgeleiding zorgt ervoor dat een uit de rails gelopen trein wordt opgesloten tussen het spoor en een extra set rails, zodat de trein niet volledig ontspoort.

Beton

Om de extra rails aan te leggen, worden vijfduizend houten spoorbilzen vervangen door betonnen dwarsliggers. Dit omdat het geleidingssysteem alleen is te verankeren in de betonnen dwarsliggers.

Veiligheid

Goederenvervoer over het spoor is veiliger dan over de weg en over het water. Maar dat betekent niet dat we stil zitten. Omdat langs de Brabantroute veel goederentreinen rijden, heeft het ministerie in overleg met gemeenten en ProRail extra geld uitgetrokken voor aanvullende veiligheidsmaatregelen bij onder meer Dordrecht en Zwijndrecht. Daarnaast doet ProRail er samen met gemeenten, ministerie van I&M, verladers en vervoerders van alles aan om de veiligheid van het spoorgoederenvervoer in het algemeen nog verder te verbeteren.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers