ProRail mag ook tweede onbewaakte overweg in Lunteren afsluiten

Nieuws

14 november 2018

De rechter heeft uitspraak gedaan in het kort geding dat was aangespannen door een rechthebbende van een onbeveiligde overweg in Lunteren. ProRail wil de overweg aan de Zandkamp afsluiten met betonblokken. De eiser was het daar niet mee eens en spande een kort geding aan tegen de voorgenomen sluiting door ProRail.

Tijdelijk afsluiten

De rechter heeft op woensdag 14 november besloten dat ProRail de onbewaakte overweg in Lunteren tijdelijk mag afsluiten met betonblokken.

Weggebruikers kunnen na de afsluiting veiliger gebruikmaken van een bewaakte overweg die slechts 76 meter verder ligt. 

'Belangrijke uitspraak'

ProRail CEO Pier Eringa is tevreden met de uitspraak: "Dit is een belangrijke uitspraak in onze strijd tegen de onbewaakte overwegen in Nederland. Wij willen deze zo snel mogelijk opheffen. Dit is een belangrijke steun in onze rug."

Missie

Op donderdag 1 november heeft ProRail al een andere onbewaakte overweg in Lunteren afgesloten met betonblokken. Lees meer over die afsluiting en onze missie om onbewaakte overwegen zo snel mogelijk op te heffen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers