Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

ProRail ontvangt 15-jarige held Ruben

Nieuws

10 februari 2017

De 15-jarige Ruben den Engelse is een ware held. In januari redde hij een gevallen vrouw van het spoor vlak voor een naderende trein. Directeur Pier Eringa van ProRail had de eer om de jonge held te ontvangen op het hoofdkantoor in Utrecht.

Bekijk: ProRail ontvangt 15-jarige held Ruben

Net op tijd

Wat een normale maandagochtend leek te zijn, eindigde in een moment wat Ruben de rest van z'n leven niet meer zal vergeten. Een vrouw op respectabele leeftijd wilde met haar rollator de oversteek nog wagen terwijl de overweg al aan het sluiten was vanwege een naderende trein. Bij haar oversteek kwam ze ten val. Ruben twijfelde geen moment, hielp haar overeind en redde zo haar leven. 

'Broodje met de directeur van ProRail was het leukste'

Als dank voor de heldendaad is regiodirecteur Jan Mulder in januari al zo snel mogelijk naar Ruben afgereisd om hem persoonlijk te bedanken. De actie van Ruben had ook de interesse gewekt van televisieprogramma's als Hart van Nederland, Het Jeugdjournaal en Omroep Gelderland. 

Om de held nog eens extra in het zonnetje te zetten is Ruben persoonlijk onthaald door president directeur Pier Eringa onder het genot van een hapje en een drankje op het hoofdkantoor van ProRail. Daarnaast kreeg hij een exclusieve rondleiding in de zwaar beveiligde verkeersleidingpost in Utrecht en kreeg hij een persoonlijke workshop bij de incidentenbestrijders. Op de vraag wat hij het leukste vond van de bijzondere dag antwoorden hij: 'Toch wel het broodje met de directeur'.

Gevaarlijke actie

Ondanks dat Ruben als held is bestempeld, moet benadrukt worden dat de daad van Ruben zeer gevaarlijk is. 'Het had zomaar heel anders af kunnen lopen', aldus de vader van Ruben die zich ook beseft dat zijn zoon veel gevaar liep bij zijn actie.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers