ProRail prestaties online

Nieuws

1 december 2015

Benieuwd of de treinen in Nederland op tijd hebben gereden? Of hoeveel treinstoringen er de afgelopen tijd waren in Middelburg of in Gouda bijvoorbeeld? Vanaf nu kan dat, want we hebben deze informatie online gezet! En zo kan iedereen per dag zien hoe het spoor het doet.

Wat zie je?

Vooral hoe de treinen op een dag hebben gereden. Was er vertraging? Zijn er treinen uitgevallen of waren er de afgelopen periode storingen op het spoor die reizigers en goederenvervoerders hinderden? En waar waren die dan? Voor onze partners, zoals het ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincies gemeentes, reizigersorganisaties, vervoerders en voor reizigers kan dit waardevolle informatie zijn. 

Je vindt ons prestatiedashboard hier.

Dagje op het spoor

Het dashboard toont de meest recente cijfers van ProRail over de dagelijkse prestaties op het spoor Maar ook zie je wat er de afgelopen maanden op het spoor gebeurd is. De scores worden na afloop van elke dag bijgewerkt. De getoonde cijfers zijn dus altijd van de dag ervoor.

3 miljoen

ProRail maakt jaarlijks ruim 3 miljoen treinritten mogelijk op het Nederlandse spoor. Met een van 's werelds drukbereden spoornetwerken verloopt een dag niet altijd zoals gepland. Er kunnen aanrijdingen zijn, technische storingen, defecte treinen of er kunnen weersomstandigheden zijn die de dienstregeling op het spoor hinderen. Dat alles heeft invloed op de stiptheid van het treinverkeer.

Betere prestaties

We streven natuurlijk naar zo min mogelijk storingen op het spoor en naar een hoge punctualiteit op de stations. Maar niet alles hebben we zelf in de hand. Bijna de helft van de storingen wordt veroorzaakt door niet-technische oorzaken, zoals aanrijdingen op het spoor, spoorlopers en weersomstandigheden. We blijven hard werken aan het verminderen van storingen en het sneller oplossen ervan.

Oefenen

Met ons nieuwe dashboard willen wij meer transparant zijn over onze prestaties. Het is een eerste stap. We gaan ermee oefenen en vragen belangrijke stakeholders wat ze er van vinden. Aan de hand van die feedback, verbeteren we deze nieuw tool en voegen we eventueel meer informatie toe.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers