ProRail roept op inter­nationale spoorbeurs op tot daadkracht

Nieuws

7 maart 2019

CEO Pier Eringa is met Astrid Bunt (directeur Stations) en Chris Verstegen (manager Innovatie) aanwezig op RAIL Live!, een internationale beurs en conferentie waar de internationale spoorsector bespreekt hoe nieuwe technologieën kunnen worden toegepast op het spoor.

Concurrerender EU-spoor

Het spoor kan de concurrentie aan met de auto en het vliegtuig als het om reizen binnen Europa gaat. De trein is niet alleen duurzamer, maar ook sneller en veiliger. Maar we zijn nog niet zo ver. Om deze ambitie waar te maken moet vaart worden gemaakt en grenzen worden geslecht. Pier Eringa was onder de indruk van de Chinese daadkracht en roept op om als Europese spoorsector onze daadkracht te vergroten: “In plaats van praten, moeten we sneller gaan testen en implementeren”

Internationale kennisuitwisseling

In de Baltische staten wordt een compleet nieuwe spoorlijn gebouwd op Europese spoorbreedte: Rail Baltica. Zij hebben het plan om een echte multinationale infrabeheer op te richten. Pier Eringa heeft met de projectorganisatie gesproken over kennisuitwisseling met ProRail.

De digitale transformatie van het spoor

We willen graag meer treinen laten rijden, zonder daar veel meer aan uit te geven. Vraagstukken waar we tijdens RAIL Live! dieper op ingaan, zijn onder andere Hoe brengen we intelligentie uit de rails over naar de trein?, hoe benutten we de volledige potentie van sensoring en hoe komen we van vinden en repareren naar voorspellen en voorkomen?

Amsterdam bereikbaar

Ook staat de bereikbaarheid van Amsterdam op het programma. De komende jaren staat onze hoofdstad voor grote uitdagingen door een enorme groei. In het stationscongres van RAIL Live! wordt aan de hand van een aantal casestudies toegelicht hoe we Amsterdam toegankelijk kunnen houden.

 

ProRail Verbindt, Verbetert, Verduurzaamt

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers