ProRail steunt Serious Request in actie tegen kindersterfte

Nieuws

20 december 2016

Zoek je nog drie vrolijke en hippe panelen? Hou dan de veilingsite van 3FM Serious Request deze week goed in de gaten. Drie intrigerende en vermakelijke panelen die zijn gebruikt bij de bouw van station Breda worden door ProRail, NS en de gemeente Breda vanavond aangeboden ter veiling.

De panelen zijn speciaal gemaakt voor de bouw van station Breda en ontworpen door grafisch ontwerp studio Staynice uit Breda. Samen met 9 andere panelen vormden ze een bouwschutting die gezamenlijk de dag van een treinreiziger uitbeeldden; van het ontwaken tot reizen en weer huiswaarts keren. Een toepasselijk thema dat goed paste bij de bouw van een nieuw station.

Serious Request

Samen met de gemeente Breda en NS doneren we de drie panelen aan 3 FM Serious Request. Jij kunt ze in huis halen door het winnende bod op de veiling te plaatsen: https://veiling.3fm.nl/. Met Serious Request zet 3FM zich in ieder jaar in voor een stille ramp. Dit jaar doen zij dat samen met het Rode Kruis voor de slachtoffers van longontsteking. Een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

Station Breda

De drie panelen waren onderdeel van een bouwschutting aan de centrumzijde van station Breda. In opdracht van NS, ProRail en de gemeente Breda heeft de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks een volledig nieuw station gebouwd omdat het oude station niet meer voldeed aan het groeiend aantal reizigers. De feestelijke opening vond plaats op donderdag 8 september dit jaar.  

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers