Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

ProRail te gast bij Rijkswaterstaat op Infratech 2019

Nieuws

10 januari 2019

Volgende week is ProRail te gast bij Rijkswaterstaat op Infratech 2019, de belangrijkste vakbeurs voor en door de Nederlandse infrasector. Opdrachtgevers, aannemers, ingenieursbureaus en toeleveranciers laten zien waarom de Nederlandse infrasector al jarenlang tot de wereldtop behoort.

Een stevige strategische alliantie

ProRail en Rijkswaterstaat (RWS) participeren sinds 2011 in een strategische alliantie. De alliantie heeft als doel om lopende samenwerkingen waar mogelijk verder uit te bouwen en nieuwe initiatieven te ontplooien. Tijdens Infratech bundelen we de krachten en vertellen we over de gezamenlijke thema’s waar dit jaar de focus op ligt. Op de stand is ook de hyperloop pod van het studententeam Delft Hyperloop II aanwezig. Het Delftse team wordt door o.a. ProRail gesponsord en geadviseerd.

Drie jaarthema’s

‘We leren van elkaar en bundelen de krachten als er ontwikkeling nodig is’, aldus Jan Derks, alliantiemanager bij ProRail. Samen met zijn tegenhanger van RWS is hij verantwoordelijk voor het functioneren van de alliantie. Jan vertelt: ‘Voor 2019 zijn er 3 strategische thema’s bepaald: duurzaamheid inclusief circulariteit, mobiliteit & bereikbaarheid en grootschalige vervanging- en renovatieopgave. Binnen deze thema’s onderzoeken we wat we van elkaar kunnen leren en of het zinvol is om de krachten te bundelen, omdat we beiden met hetzelfde bezig zijn. Denk aan innovaties, marktbenaderingen en aanpak.’ 

Afstemming in infrastructuur

Rijkswaterstaat en ProRail zijn beide infrastructuurbeheerder en groot opdrachtgever in het publieke domein. Beide organisaties beschikken op diverse vlakken over vergelijkbare kennis over infrastructuur en kennen overeenkomstige opgaven. Jan: ‘Eén van de onderwerpen die we de afgelopen jaren hebben opgepakt is het afstemmen van de werkzaamheden van RWS op die van ProRail en vice versa. Dus niet tegelijk tijdens buitendienststellingen werken aan een Rijksweg en een spoorweg in hetzelfde gebied. Hierdoor hebben reizigers toch altijd nog een goede optie om te reizen door het gebied waarin wordt gewerkt.’

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers