Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

ProRail verbetert station Ommen

Nieuws

12 oktober 2018

We maken station Ommen veiliger, uitgebreider en mooier: ProRail legt met aannemer VolkerRail een nieuw perron aan. Het al bestaande perron knappen we bovendien grondig op met nieuwe bestrating, minder obstakels en blinkend meubilair.

Bekijk: ProRail vernieuwt station Ommen

Nieuw perron 1

De werkzaamheden voor het nieuwe perron op station Ommen zijn onlangs van start gegaan. Naast het spoor van de Vechtdallijn aan de zijde van de parkeerplaatsen leggen we een nieuw perron 1 aan, met een breedte van 4,40 meter en een lengte van 185 meter. De nieuwe en bestaande verlichting krijgen allemaal LED-lampen.

Vol eilandperron 

Station Ommen heeft momenteel een zogenaamd eilandperron in gebruik: aan beide zijden van dat perron kunnen treinen stoppen en passeren. Bij tijd wijle loopt het perron daardoor erg vol met reizigers van/voor beide richtingen. 

Meer ruimte met twee zijperrons

Dat verandert met de komst van het nieuwe extra perron: reizigers uit de richting Emmen/Mariënberg stappen hier uit. Reizigers voor de richting Dalfsen/Zwolle stappen op dit perron 1 juist in. Het eilandperron bouwen we om naar een zijperron en is voortaan perron 2. Daar stappen reizigers uit Zwolle/Dalfsen uit en reizigers richting Emmen/Mariënberg stappen in. Dat levert voor iedereen meer ruimte, veiligheid en comfort op.

Nieuw meubilair en duurzame verlichting

Om het eilandperron naar een zijperron om te bouwen plaatsen we een hek aan de kant van het spoor richting Zwolle. Ook veranderen we de bovenleidingsmasten, zodat die niet meer op het perron staan. Verse tegels en moderne bankjes, abri’s en LED-verlichting geven een compleet vernieuwd beeld.

Eind februari 2019 klaar

De werkzaamheden vinden grotendeels plaats terwijl treinverkeer normale doorgang vindt. In 2018 bouwen we in het weekend van 24 en 25 november aan de keerwanden langs het spoor. Dan rijden bussen in plaats van treinen. Voor meer informatie over planning en treinvrije periodes, check de projectpagina www.prorail.nl/ommen.  Het nieuwe perron is vanaf eind februari 2019 in gebruik.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers