Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

ProRail verstevigt constructie perronkap station Middelburg

Nieuws

25 maart 2024

ProRail werkt vanaf volgende week drie weken aan station Middelburg. De balken die momenteel de perronkap ondersteunen worden vervangen voor een nog stevigere constructie. Dit is een tijdelijke oplossing tot de daadwerkelijke renovatie aan het station wordt uitgevoerd.

Beter bestand tegen weer

Er komt een tijdelijke steigerconstructie onder de perronkap. Daardoor kunnen de drie huidige steunbalken, die op de belangrijkste plekken ondersteunen, worden weggehaald. ProRail neemt deze maatregel op advies van Ingenieursbureau Movares. De nieuwe constructie moet voor een langere tijd meegaan en is beter bestand tegen weer en wind.

Aantrekkelijke uitstraling

Om het station tot aan de start van de renovatie een aantrekkelijkere uitstraling te geven, worden er gedichten en foto’s geplaatst op de houten panelen op het station. Dit is met dank aan Michael van Oostende, de nieuwe stadsdichter van Middelburg. Op deze manier proberen we op een aangename manier afleiding te bieden aan de wachtende reizigers. Tegelijkertijd laten we met de gedichten en historische foto’s van het stationsgebouw de historische en culturele waarde van het station zien.

In week 14 zullen de voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden. Een week later zal de steiger geplaatst worden. In de week van 15 april zullen de foto’s en de teksten van de stadsdichter geplaatst worden.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers