Nieuwsberichten

Nieuwe eiken voor landgoed Maarsbergen

Nakomelingen van de oude eiken in Maarsbergen
December cadeautjesmaand! ProRail heeft tientallen jonge eikenbomen afgeleverd bij landgoed Maarsbergen. Het zijn nakomelingen van acht oude eiken die langs de provinciale weg bij Maarsbergen staan. En... Maarsbergen krijgt een nieuwe spooronderdoorgang, zodat een overweg kan verdwijnen. Wil je weten hoe het één met het ander te maken heeft? Lees dan verder.
Gepubliceerd op

Bovenleidingswerk in Zwolle

Bovenleiding onder de busbrug bij Zwolle wordt dit weekend definitief gemaakt (c) ProRail/Stefan Verkerk
ProRail werkt aan de sporen en de spooromgeving bij Zwolle, de verdere verbetering van het tweede spoorknooppunt van Nederland. Actueel: de gigantische parkeerplaats voor treinen bij Windesheim wordt vernieuwd, uitgebreid en duurzaam aangelegd. Een andere klus die ProRail inpast in het totaal van de verbeteringen is de bouw van de iconische busbrug in opdracht van gemeente Zwolle. Dit weekend werken we aan de bovenleiding bij het rangeerterrein en bij de busbrug.
Gepubliceerd op

Slimme stations op tweede mobiliteitsavond van NRC Live

NRC Live, Astrid Bunt
Hoe dragen data en innovaties bij aan de mobiliteit van Nederland? Deze vraag beantwoordde Astrid Bunt, directeur Stations van ProRail, gisteravond tijdens de tweede avond van NRC Live in het kader van Mobiliteit. Astrid ging onder andere in op de manier waarop ProRail innovaties gebruikt om de enorme groei van het aantal reizigers de komende jaren op de stations te kunnen faciliteren. Vanuit het spoorgoederenvervoer was Cor Hoenders van Railcargo Information aanwezig.
Gepubliceerd op