ProRail werkt in en rondom Tilburg aan het spoor

Nieuws

22 april 2024

Op de stations Tilburg en Tilburg Universiteit vinden er van 28 april tot en met 13 mei werkzaamheden plaats. Daarnaast werkt ProRail aan het spoor tussen Tilburg en Breda en tussen Tilburg en Vught. Hierdoor rijden er 15 dagen lang geen treinen van, naar en via Tilburg.

Tien jaar Tilburg

Op station Tilburg bouwen we het vierde perron af en renoveren we perron 1. Verder vervangen we de bestaande trappen van perron 1, 2 en 3. Hiermee komen we bijna aan het einde van tien jaar renovatie van station Tilburg, zegt projectmanager Anton Korlaar. “Na de passage, het kroepoekdak en de fietsenstalling zorgen we ervoor dat station Tilburg weer klaar is voor de toekomst. Er zullen de komende jaren nog wel wat werkzaamheden worden verricht, maar voor de reiziger zijn deze minder zichtbaar.”

Andere werkzaamheden

Op station Tilburg Universiteit vervangen we ter hoogte van het station portalen voor de bovenleiding en wordt de hellingbaan van perron 2 en 3 volledig vernieuwd. Ook perron 1 wordt volledig aangepakt en krijgt nieuwe bestrating, verlichting, camera’s en een nieuwe omroepinstallatie. Tot slot worden op station Gilze-Rijen de keerwanden vervangen.

Tussen Tilburg Universiteit en Breda en tussen Tilburg en Vught wordt gedurende deze periode op diverse locaties gewerkt aan het spoor. Deze werkzaamheden bestaan uit het vervangen van spoorstaven, rijdraden van de bovenleiding en het vernieuwen van de ballast.

Gevolgen voor treinverkeer

NS zet van 28 april tot en met 12 mei bussen in:

  • Snelbussen tussen Breda, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch
  • Stopbussen tussen Oisterwijk, Tilburg en Tilburg Universiteit
  • Stopbussen tussen Boxtel en Oisterwijk
  • Stopbussen tussen Tilburg, Tilburg Universiteit, Tilburg Reeshof, Gilze-Rijen en Breda

Doorgaande reizigers tussen Breda en Eindhoven wordt geadviseerd de snelbus naar ’s-Hertogenbosch te pakken en daar over te stappen op de trein. Op maandag 13 mei zet NS snelbussen en stopbussen in tussen Tilburg en Breda. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner op ns.nl te raadplegen.

Goederenvervoer

Door de geplande werkzaamheden is er geen goederenvervoer via Tilburg mogelijk. De meeste goederentreinen zullen via de Betuweroute omrijden. Toch zal een deel van het goederenvervoer dat normaal via de Brabantroute rijdt, worden omgeleid via Gouda, Utrecht, 's Hertogenbosch en Eindhoven. Dit levert met name een behoorlijke toename op van het aantal goederentreinen dat tussen Den Bosch en Vught zal passeren.

 

Afgesloten

Om deze werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, sluiten we enkele overwegen tijdelijk af. Ook wordt in Rijen een snelfietsroute gedeeltelijk afgesloten voor een korte periode.

Lees verder Lees verder

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers