ProRail.nl beste website van het jaar

Nieuws

9 december 2021

De website van ProRail is uitgeroepen tot beste website van het jaar in de categorie Verkeer. Het kreeg het hoogste gemiddelde cijfer van het publiek tijdens de Website van het Jaar-verkiezingen, georganiseerd door online uitgever Emerce en marktonderzoeksbureau Multiscope.

Belangrijke taak

Het vernieuwde ProRail.nl werd begin dit jaar gelanceerd en is met grote zorg ontwikkeld om te voldoen aan de informatiebehoefte van de belangrijkste doelgroepen. De verwachting is dat het aantal treinreizigers de komende jaren groeit en het spoorgoederenvervoer toeneemt. Daarom wil ProRail omwonenden, reizigers, vervoerders en leveranciers nog beter informeren over het werk wat wij doen.

Miljoenen mensen gaan iets merken van het klaarmaken van spoor en stations voor meer treinen. Met de huidige website kan ProRail makkelijker en aantrekkelijker communiceren, beter informeren en duidelijker laten zien wat klein ‘alledaags’ spoorwerk te maken heeft met de grotere plannen voor het spoor in de toekomst en de mobiliteit van Nederland.

Deze publieksprijs heeft heel veel waarde voor ons, want ProRail.nl is immers gemaakt voor zijn bezoekers.

Inés Plasmans-Levert directeur communicatie en externe betrekkingen bij ProRail

Nooit af

Dat wil niet zeggen dat de website nu af is. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan verbeteringen en waardevolle toevoegingen. Zo wordt bijvoorbeeld de snelheid van de website op mobiele apparaten geoptimaliseerd en worden er stappen gezet om de bezoeker locatie-gebaseerd te informeren.

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met digital agency Dept, contentmarketingbureau The Post en onlinemarketing-bureau Hayona.

Het logo voor Beste Website van het jaar in de categorie Verkeer
Het logo voor Beste Website van het jaar in de categorie Verkeer

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers