RailTV weer te zien op zeven stations

Nieuws

Gepubliceerd op 10 januari 2022 - Laatste update: 11 januari 2022 09:18 uur

Vanaf vandaag kunnen reizigers vanaf en aantal perrons op zeven stations weer kijken naar RailTV. De schermen hangen op Amsterdam-Zuid, Eindhoven Centraal, Den Bosch, Leiden, Rotterdam Centraal, Zwolle en Utrecht Centraal. Binnenkort komen daar Den Haag Hollands Spoor en Rotterdam Lombardijen nog bij.

Klaar voor gebruik

De start van RailTV was in 2013. Toen ging het om een samenwerking tussen ProRail en NS met als doel het wachten op stations aangenamer te maken. De schermen gingen vorig jaar een tijdje op zwart wegens groot onderhoud. Inmiddels zijn ze weer klaar voor gebruik en wordt  er een nieuwe start gemaakt.

De schermen van RailTV hangen op perrons
De schermen van RailTV hangen op perrons

Uitzendingen

De uitzendingen van RailTV worden gevuld met informatieve video’s, foto’s, vacatures, wetenswaardigheden en korte verhalen. ProRail wil met RailTV laten zien hoe het duurzame mobiliteit mogelijk maakt en mensen en plekken verbindt, nu en in de toekomst.

RailTV gaat er anders uitzien dan voorheen. ProRail heeft de schermen overgenomen en gaat deze beheren. De uitzendingen van zijn te zien op verschillende perrons. RailTV biedt video’s, informatieve content, een quiz en nog veel meer. Neem dus vooral een kijkje wanneer je op de trein aan het wachten bent en de tijd voorbij vliegt.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers