Razendsnelle nieuwe wissels bij Diemen

Nieuws

9 augustus 2017

ProRail verbetert en vernieuwt het drukbereden Nederlandse spoor. Komend weekend gaan we op diverse locaties rond Diemen aan de slag. En dat wordt weer een huzarenstukje. Zo sluiten we hogesnelheidswissels aan waardoor treinen harder kunnen rijden. Dat levert tijdwinst op voor de reiziger én ruimte voor meer treinen.

Ook een nieuwe 'keervoorziening'. Maar wat is dat?

In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus beginnen de werkzaamheden. Op vrijdag, zaterdag en zondag zet ProRail dan alles op alles gezet om het spoor te vernieuwen, oude wissels weg te halen en een overweg aan te passen. Bij Diemen maken we een zogenaamde keervoorziening. Daar kunnen treinen van rijrichting wisselen en vertrekken in de richting waar de trein vandaan kwam. En dat scheelt weer tijd omdat de trein niet hoeft door te rijden om stukken verderop te kunnen keren.

High-tech wissels

Verder sluiten we hogesnelheidswissels aan. Treinen kunnen deze high-tech wissels met een snelheid van maximaal 140 kilometer per uur passeren. Dit betekent dat treinen niet hoeven af te remmen om van spoor te wisselen. De nieuwe wissels liggen op het traject naar Schiphol en leveren kortere reistijden op voor reizigers. En voor goederenvervoer uiteraard. Delen van de wissels die we weghalen hergebruiken we ergens anders in het land. Dat is kosteneffectief én milieuvriendelijk. Maandagochtend 14 augustus rijden de treinen weer zoals gebruikelijk. Ga je komend weekend met de trein, kijk dan eerst op de Reisplanner van NS.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers