Reis mee met de Amnesty-trein op de Dag van de Mensenrechten

Nieuws

10 december 2018

Stap vandaag, maandag 10 december, in de speciale Write for Rights-trein die door Nederland rijdt. Amnesty vraagt hiermee aandacht voor de internationale Dag van de Mensenrechten. In de prachtige Rheingoldtrein van Railexperts kun je brieven schrijven tegen onrecht. ProRail heeft deze speciale trein in de dienstregeling van vandaag ingepland.

Write for Rights

Stap in op een van de stations die de trein aandoet en betreed de wereld van Write for Rights. In de trein kun je luisteren naar inspirerende sprekers, genieten van muziek en meedoen aan workshops. En natuurlijk kun je er brieven schrijven. De trein is maandagochtend uit Amsterdam vertrokken en rijdt vervolgens dwars door Nederland. Via de website van Amnesty kun je een gratis toegangskaart aanvragen voor deze trein.

Historische trein

De Write for Rights-trein die maandag 10 december door Nederland rijdt, is de Rheingold van Railexperts. Dit is een luxe trein die sinds 1928 van Hoek van Holland en Amsterdam door het Rijndal naar Zwitserland reed.

De trein bestaat uit verschillende voormalige eersteklas rijtuigen. De meest opvallende is het panoramarijtuig. De enorme koepel van tientallen vierkante meters glas en de comfortabele rood fluwelen fauteuils zorgen ervoor dat je je in de tijd terug waant. Ook zijn er verschillende barretjes, waaronder een pianobar, en een apart rijtuig waarin optredens plaatsvinden.

Trein ingepland door ProRail

In de nieuwe dienstregeling die gisteren is ingegaan, heeft ProRail vandaag deze speciale Write for Rights-trein ingepland. ProRail is als onafhankelijke partij verantwoordelijk voor het verdelen van de beschikbare ruimte op het spoor. ProRail verzorgt ook de dagelijkse verkeersleiding van het totale Nederlandse treinverkeer.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers