Reizigerstunnel Zwolle toneel van verbinding

8 oktober 2015

Op donderdag 8 oktober vindt het Nationaal Integratiediner (NID) plaats op drie stations namelijk Zwolle, Amsterdam Centraal en Breda. Het schoonmaakbedrijf Asito is de “uitvinder” van het NID en levert momenteel ook diensten op station Zwolle. Achterliggende gedachte van het NID is dat eten verbindt en in iedere cultuur een belangrijke rol speelt.

Ooit klein begonnen met een paar deelnemers is het NID uitgegroeid tot een evenement verspreid over heel Nederland waar afgelopen jaar 16.000 mensen aan hebben meegedaan. Diverse mensen van Asito, NS en ProRail dagelijks betrokken bij schoonmaakwerkzaamheden op station Zwolle, variërend van schoonmaker tot regiodirectie, genieten van gerechten van een multi-culticateraar om elkaar beter te leren kennen. Lekker eten is dus de basis.

Verbeteren

Maar de achterliggende gedachte is groter. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen en daar heeft iedereen baat bij. Het Nationaal Integratiediner wil onze maatschappij beter maken. Niet polariseren, maar samenwerken en ongedwongen met elkaar in gesprek komen zoals het filmpje van het Nationaal Integratiediner laat zien. ProRail wilde graag meewerken om de nieuwe, lichte en transparante reizigerstunnel in Zwolle beschikbaar te stellen als middel om al happend en pratend elkaar beter te leren kennen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers