Reminder: Spoorwerk Groningen

3 augustus 2017

Van zondag 6 tot en met 13 augustus werkt ProRail onder andere aan de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe onderdoorgang bij de Helperzoom in Groningen. Ook werken wij in deze periode aan een nieuwe overweg in Haren. Tijdens deze werkzaamheden rijden er geen treinen, maar bussen.

Spoorwerk Groningen

De werkzaamheden aan de autoweg Ring Zuid in Groningen brengen ook spoorwerk met zich mee. Zo gaat ProRail een onderdoorgang bouwen bij de Helperzoom en bij de Esperantokruising komt mogelijk een fietstunnel. Hiervoor starten 6 augustus de voorbereidende werkzaamheden, zoals het intrillen van damwanden en het verleggen van kabels, leidingen en riolering.

Spoorwerk Haren

ProRail probeert werkzaamheden zoveel mogelijk te combineren, om zo voor reizigers en vervoerders zo min overlast te veroorzaken. Daarom leggen we van zondag 6 tot en met 13 augustus ook een overweg aan bij het nieuwe opstelterrein (parkeerplaats voor treinen) in de gemeente Haren en wel bij de splitsing tussen de sporen naar Assen en Veendam/Weener. Vanaf 2020 staan daar treinen opgesteld. De nieuwe overweg is bedoeld voor machinisten en andere spoormedewerkers en wordt niet publiek toegankelijk.

Aangepast treinverkeer

Van 6 tot en met 13 augustus rijden er geen treinen maar bussen tussen Groningen en Assen en tussen Groningen en Veendam/Weener. Reis je in die periode met de trein van en/of naar Groningen? Raadpleeg voor vertrek je reisplanner van je vervoerder. En in deze periode zullen naar verwachting twee goederentreinen per dag van en naar Groningen rijden via Leeuwarden en dus gebruik maken van de spoorlijn Leeuwarden - Groningen.

Wil je meer informatie over hoe wij het spoor en het station Groningen aanpassen voor de toekomst? Lees dan onze projectpagina Spoorzone Groningen.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers