Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Restauratie koepel Beerschoten gestart

Nieuws

23 april 2018

De koepel en de brug op het landgoed Beerschoten-Willinkshof in Driebergen, nabij station Driebergen-Zeist, worden gerestaureerd. De twee rijksmonumenten waren toe aan restauratie. ProRail, de provincie Utrecht en de gemeente Utrechtse Heuvelrug nemen de kosten voor hun rekening.

De koepel werd in 1889 gebouwd op de Buitenplaats van de familie Willink. Het Echtpaar Willink had in 1880 hun enige kind verloren. Na dit tragische verlies besloten de ouders hun buitenverblijf te legateren aan de gemeente Driebergen. Na hun overlijden, kort na elkaar 1887 – 1888, verkreeg de gemeente de buitenplaats en maakte er naar de wens van de familie Willink een openbaar wandelgebied van. Een andere voorwaarde in het legaat was de sloop van het buitenhuis.

Historische waarde

Op de plek van het huis verrees een sierlijke koepel ter nagedachtenis aan de familie Willink en ter opluistering van het park. Het ontwerp van de neoclassicistische koepel leverde de Amsterdamse architect C.B. Posthumus Meyes.

Na de openstelling voor publiek werd Beerschoten Willinkshof, met het er tegenover liggende hertenkamp een geliefd wandelpark. Het park in Engelse landschapsstijl, met de opvallende koepel kent een lange geschiedenis en heeft een hoge cultuurhistorische waarde. 

De verwachting is dat de restauratie van de koepel en de brug van Beerschoten Willinkhof deze zomer wordt afgerond.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers