Almere Centrum: robuust, netjes en duurzaam

11 november 2020

ProRail en aannemer Hegeman hebben voor de werkzaamheden op station Almere Centrum gekozen voor een robuust duurzaam hekwerk. Het hekwerk moet de reizigers scheiden van de locatie waar gebouwd gaat worden. Dat is in de regel altijd een beetje rommelig, maar door de natuurlijke uitstraling van het hekwerk krijgt de werkplek een rustige en nette sfeer. Zo blijft een station in verbouwing toch een fijne plek om te verblijven. En: de hekken kunnen ook uitgerust worden met houten bloembakken. Of dat in de planning staat is nog niet bekend.

Fris en helder

Station Almere Centrum verandert komend jaar in een fris en helder station. De pleinen voor en achter het station sluiten straks in de nieuwe passage mooi op elkaar aan. Op de perrons komen nieuwe houten banken en wachtruimtes en beplanting. De hal krijgt glazen puien, een fris plafond en transparante liften. Dat zal zeker de veiligheid vergroten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers