Roltrappen voor nieuw ondergronds perron station Delft

Nieuws

7 juni 2023

Steeds meer mensen pakken de trein tussen Den Haag en Rotterdam. Als we het spoor niet aanpassen ontstaan er – net als op de weg – flinke files. Om alle reizigers op tijd naar hun bestemming te brengen, moeten er meer treinen kunnen rijden. Daarom breiden we het station van Delft uit met een extra perron en twee sporen.

Twee extra sporen

Alweer? Het was in 2015 dat het station van Delft helemaal is vernieuwd. De stationshal kwam samen met het stadskantoor van de gemeente in een nieuw gebouw. En de sporen, tot dan toe in het straatbeeld, verdwenen onder de grond.

Tegelijkertijd werd een extra tunnelbuis aangelegd, waarvan het casco begin 2018 klaar was. In die tunnelbuis leggen we nu die twee extra sporen aan. En we bouwen een nieuw perron en sluiten dat aan op de stationshal. In feite een kopie van het huidige perron.

Dat nieuwe perron moet natuurlijk ook trappen, roltrappen en liften krijgen. Op 5 en 6 juni hebben we de roltrappen geïnstalleerd. Dat is nog niet zo makkelijk, de perrons liggen onder de grond, dus de werkhoogte is beperkt. Klik op de foto’s om te zien hoe we dat deden.

 • In Rijswijk wordt de roltrap per vrachtwagen naar het spoor gebracht. De roltrap wordt door twee Gottwaldkranen opgepakt, deze kunnen zelfstandig via de tunnel richting het perron rijden.
  In Rijswijk wordt de roltrap per vrachtwagen naar het spoor gebracht. De roltrap wordt door twee Gottwaldkranen opgepakt, deze kunnen zelfstandig via de tunnel richting het perron rijden.
 • De roltrap wordt vanaf de vrachtwagen gehesen tussen de twee Gottwaldkranen.
  De roltrap wordt vanaf de vrachtwagen gehesen tussen de twee Gottwaldkranen.
 • De roltrap wordt verplaatst naar de plek waar hij geplaatst gaat worden.
  De roltrap wordt verplaatst naar de plek waar hij geplaatst gaat worden.
 • De roltrap hangt hier boven de roltrapmachinekamer, dit is een uitsparing in de vloer.
  De roltrap hangt hier boven de roltrapmachinekamer, dit is een uitsparing in de vloer.
 • Nog een paar centimeter en dan hangt ie op z'n plek!
  Nog een paar centimeter en dan hangt ie op z'n plek!

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers