Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Rotterdam Blaak 25 jaar oud

Nieuws

14 september 2018

Gefeliciteerd Rotterdam! Station Rotterdam Blaak bestaat zaterdag 25 jaar. Op 15 september 1993 opende koningin Beatrix ‘de Fluitketel’, zoals Rotterdammers het markante vervoersknooppunt liefkozend noemen.

Bekijk: Station Rotterdam Blaak bestaat 25 jaar!

De komst van het station heeft de stad Rotterdam veel goeds gebracht. Tot 1993 reed de trein dwars door het centrum heen. Dankzij de komst van de Willemsspoortunnel en station Blaak is daar behalve de prachtige, iconische brug ‘De Hef’ niets meer van te zien.

Filmpje

In het filmpje leggen ProRailers Lieke Rubers (projectmanager) en Richard Dekker (planontwikkelaar) uit wat we de afgelopen tijd samen met de gemeente Rotterdam, de lokale vervoerder RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben gedaan om station en omgeving weer fris en toekomstklaar te maken. ProRail is voortdurend bezig om stations in verband met het groeiende aantal reizigers te vernieuwen of te vervangen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers