Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Ruimte voor meer treinen tussen Utrecht en Nijmegen

Nieuws

21 augustus 2018

In de toekomst gaan er fors meer treinen rijden op het traject Schiphol - Utrecht - Nijmegen. Wel zo prettig voor de reiziger. Om meer treinverkeer mogelijk te maken, maken we eerst ruimte op het spoor tussen Utrecht en Nijmegen. Bijvoorbeeld bij Driebergen-Zeist en Veenendaal. En Ede-Wageningen én Nijmegen krijgen mooiere stations.

Veenendaal: twee tunnels in plaats van één overweg

Het wordt drukker op het spoor én op de weg. Automobilisten en fietsers staan dan ook steeds langer voor een dichte overweg. Dat is onplezierig en soms zelfs onveilig. Daarom leggen we in Veenendaal twee nieuwe tunnels aan, één voor auto's en één voor langzaam verkeer, zoals fietsers, scooters en voetgangers. Als de tunnels onder het spoor klaar zijn, eind 2019, kunnen we een overweg opheffen. Komende dagen schuiven we de 'tunnelmoten' voor de twee onderdoorgangen onder het spoor in Veenendaal. Kijk op www.voorpoort.nl voor meer informatie.

Driebergen-Zeist: overweg weg én extra spoor

In Driebergen-Zeist wordt het stationsgebied volledig vernieuwd. De drukke overweg op de Hoofdstraat is al opgeheven en vanaf 29 augustus rijdt het verkeer onder het spoor door. Een mooie mijlpaal, want in het verleden lag de overweg 25 minuten per uur dicht. Ook leggen we een extra spoor aan bij Driebergen-Zeist, zodat Intercity's door kunnen rijden en Sprinters kunnen inhalen. In 2021 is het spoor geschikt voor meer treinen. Meer informatie is te vinden op www.stationdriebergenzeist.nl.

Ede-Wageningen en Nijmegen

In de toekomst dus meer treinen op het traject Schiphol - Utrecht - Nijmegen. Voor het comfort van de reizigers vernieuwen we de komende jaren ook de stations en stationsgebieden Ede-Wageningen en Nijmegen. Zo verbindt ProRail én verbetert ProRail. Alle projecten worden mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.  

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers