's Nachts aan het werk voor de reiziger

Nieuws

4 april 2017

Het spoor tussen Amsterdam en Utrecht wordt zeer intensief bereden, door honderden treinen per dag. Met reizigers en goederen. Dat moet natuurlijk veilig gebeuren. Om reizigers rustig te kunnen laten slapen, werkt ProRail 's nachts aan het spoor. Afgelopen week vernieuwden we 500 meter spoor bij Muiderpoort.

Onze mensen bikkelen 's nachts

Spoorvernieuwing vindt vaak 's nachts plaats, als er geen treinen rijden. De mensen van ProRail en onze aannemer gaan het spoor in zodra het spoor 'buiten dienst' is genomen en veilig is. Meestal is dat rond een uur of 01.30 uur 's nachts. Dan hebben onze mensen tot ongeveer 04.30 uur de tijd om aan het spoor te werken, want dan wordt de treindienst weer opgestart. Dat is dus drie uur per nacht om daadwerkelijk aan het spoor te kunnen werken. Om 500 meter spoor bij Amsterdam Muiderpoort te kunnen vernieuwen hadden we dan ook 5 nachten nodig. Elke nacht een strakke planning: het oude spoor eruit halen, nieuwe sporen aanbrengen, inclusief dwarsliggers, ballast en laswerk. Zo werken we in het hele land aan een betrouwbaar spoor.  

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers