Schiphol heeft nieuw team incidentenbestrijding

Nieuws

16 mei 2017

Per uur rijden er maar liefst 54 treinen door de Schipholspoortunnel. Als er onverhoopt iets mis gaat, raakt dat duizenden reizigers. Om incidenten te voorkomen of zo snel mogelijk op te lossen heeft ProRail een nieuw team incidentenbestrijders op Schiphol.

Voorkomen en snel oplossen

Het team Incidentenbestrijding van ProRail op Schiphol telt 14 nieuwe collega's. Zij zijn vlak bij de Schipholspoortunnel gehuisvest en hebben nieuwe auto's waarmee ze snel kunnen uitrukken. Binnen tien minuten zijn zij op de plaats van bestemming, terwijl de incidentenbestrijders vroeger uit Amsterdam of Utrecht kwamen. De collega's zijn opgeleid om zelf kleine verstoringen op te lossen. En ze doen preventief onderhoud. Alles is erop gericht om de luchthaven per spoor zo goed mogelijk bereikbaar te houden. Het team incidentenbestrijding is zeven dagen per week op Schiphol aanwezig, overdag en 's avonds. Vanaf 1 september staan zij 24/7 paraat. Hulde!

 

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers