Schoenen gooien in Doetinchem

Nieuws

5 september 2017

Zaterdag 2 september was het openingsfeest in Doetinchem: het station en de stationsomgeving zijn flink verbeterd. ProRail werkte er aan de sporen en het perron. De opening vond plaats door met schoenen te gooien...

Waarom die schoenen? 

In de stationsomgeving is een skatebaan opgenomen. En skaters doen dat, hun schoenen in de boom gooien, zodat ze daar blijven hangen. De bestuurders van de betrokken partijen aapten die gewoonte na en gooiden als openingshandeling hun schoenen in een van de lokale bomen. Regio-directeur Jan Mulder trad hierin op namens ProRail. 

Perron

Het station Doetinchem is er flink op vooruit gegaan. ProRail verbreedde het eilandperron en plaatste nieuw meubilair. Ook de verlichting is verbeterd. Daardoor is het prettiger en veiliger geworden om er te verblijven. 

Sporen

De sporen bij station Doetinchem zijn veranderd. ProRail haalde spoor dat niet meer in gebruik was weg en paste de overweg in de Terborgseweg daar op aan. Er kwam ook nieuw spoor bij waar Breng/Connexxion treinen kan parkeren (opstelspoor): aan het einde van de dienstregeling worden de treinen daar opgesteld.

Snelheid

Om de betrouwbaarheid van de dienstregeling te verbeteren is door ProRail flink gewerkt tussen Gaanderen en Doetinchem. Daardoor kunnen treinen nu met hogere snelheid rijden. De tijdswinst levert meer speling op om treinverkeer te laten verlopen, waardoor vertragingen in aantal en lengte afnemen. 

Samenwerking

De aanpak van het station en omgeving is een samenwerking tussen Provincie Gelderland, ProRail, NS, Arriva en Breng/Connexxion. Voor ProRail werkte Volkerrail als hoofdaannemer, die in augustus 2016 tijdens een 9 daagse buitendienstelling de grootste werkzaamheden uitvoerde.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers