Shimlift van BAM en Movares in de prijzen

Nieuws

24 januari 2017

Hoera voor BAM en Movares! Zij wonnen de Infratech Innovatieprijs voor de Shimlift. Dit is een innovatieve oplossing voor oneffenheden in het spoor, waarmee verzakkingen, trillingen en schade worden voorkomen.

Oneffenheden voorkomen

Het is kostbaar en tijdrovend om oneffenheden in het spoor te repareren en er zijn grote machines voor nodig. Met de oplossing van BAM en Movares worden deze oneffenheden voorkomen. De ShimLift is in hoogte verstelbaar en bevat een kunststof onderdeel waarmee het spoor op het juiste niveau komt te liggen, terwijl de dwarsliggers goed ondersteund blijven. Het aanbrengen van ShimLift gebeurt met klein standaardgereedschap. Er is minder groot onderhoud nodig: van 1 tot 2 keer jaar naar één keer per zeven jaar.

Minder hinder voor reizigers

De ShimLift heeft nog meer voordelen. Betere spoorligging, langere levensduur van het spoor, minder energieverbruik en CO2-uitstoot en het belangrijkste: meer comfort voor reizigers. Meer informatie op de infographic over ShimLift.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers