Sloop NedTrainhal maakt ruimte voor busbrug

Nieuws

3 juni 2016

Met een gezamenlijke druk op de knop gaven wethouder Ed Anker en Overijssels gedeputeerde Bert Boerman in het bijzijn van regiodirecteuren Jan Mulder van ProRail en Ineke van Gent van NS donderdag 2 juni het officiële startsein voor de sloop van de NedTrainhal en hal 31 op het spooremplacement van Zwolle.

De bussen aan de centrumzijde van het station Zwolle verdwijnen naar de andere kant van het station. Om dit plan uit te voeren moet eerst de NedTrainhal – waarin tot 2010 de lijnwerkplaats van NS was gevestigd – verdwijnen zodat ProRail een busbrug over de sporen kan bouwen. Over deze brug rijden straks de bussen uit het centrum en de noord- en westkant van Zwolle naar het nieuwe busplatform aan de zuidkant van het station. Reizigers kunnen zo comfortabel en snel overstappen van bus op trein v.v.

Aanbesteding

ProRail voert de bouw van de busbrug uit in opdracht van gemeente Zwolle en in samenwerking met NS. De aanbesteding voor de brug is onlangs gestart. In dit aanbestedingsproces onderzoekt ProRail onder andere wanneer de oplevering van de busbrug kan plaatsvinden.
Geselecteerde (combinaties van) aannemers, architecten en ingenieursbureaus kunnen tot medio september a.s. hun voorstellen indienen. Die omvatten zowel het ontwerp als de bouw en het onderhoud van de busbrug. Naar verwachting kan de opdracht voor de busbrug begin november definitief gegund worden en is er meer duidelijkheid over de oplevering en bouwmethode van de busbrug.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers