Sneak preview: station Lansingerland-Zoetermeer

Nieuws

14 november 2018

Aannemers Vobi en Strukton zijn nog keihard aan het werk om alles dat af moet op tijd af te krijgen, maar we wilden toch alvast laten zien hoe het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer eruit komt te zien. Het nieuwe treinstation tussen Gouda en Den Haag wordt zondag 9 december in gebruik genomen. De bovengelegen aansluiting op RandstadRail wordt komend voorjaar in gebruik genomen.

Nieuw station

Het nieuwe station ligt parallel aan de A12. Over het spoor en de A12 ligt nu een nieuw viaduct, waar RandstadRail een halte krijgt. Lansingerland-Zoetermeer wordt daarmee een vervoersknooppunt waar spoor, RandstadRail, bus, auto en fiets samenkomen. Met zevenhonderd gratis parkeerplaatsen biedt het station straks veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. 

Bijzondere samenwerking

Voor het vervoersknooppunt neemt de gemeente Zoetermeer de bouw van het treinstation bij de A12 bij Zoetermeer en Lansingerland op zich. Ook verzorgt zij in nauwe samenwerking met en onder toezicht van ProRail alle technische voorzieningen die nodig zijn om het station goed te laten functioneren.

ProRail richt zich in opdracht van de gemeente Zoetermeer op de benodigde werkzaamheden aan het spoor en de bovenleidingen. Aannemer Strukton verricht deze spoorwerkzaamheden. Normaal gesproken heeft ProRail de integrale leiding in dergelijke projecten.

Werkzaamheden

Ook  in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 november  gaan we weer aan het werk op station Lansingerland-Zoetermeer. We zijn dat weekend op veel verschillende plekken in Zuid-Holland aan de gang, waaronder bij Gouda en bij Rotterdam Centraal.

Op het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer bevestigen we onder meer betonnen sierelementen aan. Daarnaast hangen we glasdelen en armaturen op en werken we aan de sporen langs het perron. Ook werken we het plafond van de perronkap verder af en zijn we bezig met belangrijke stationsinstallaties.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers