Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Sneller en betrouwbaarder met 5G

Nieuws

23 februari 2021

“Zelfrijdende voertuigen, de inzet van drones en virtual reality. Het mobiele netwerk 5G maakt veel innovatieve toepassingen mogelijk. Oók voor het spoor”, vertelt Luuk van Woudenberg, projectmanager Innovatie bij ProRail.

Routekaart 5G

ProRail onderzoekt de mogelijkheden én risico’s van 5G. “Dat doen we samen met de spoorsector en met telecombedrijven”, legt Luuk uit. “Want hoewel 5G sneller én betrouwbaarder is dan 4G ontstaan er door de verbinding met het internet nieuwe risico’s. Zo kunnen toepassingen gehackt worden. Ook dat nemen we mee in ons onderzoek. We bouwen we aan een routekaart voor 5G en zetten we stappen voor een betere en nog betrouwbaardere spoorbeleving.

Bekijk: Luuk van Woudenberg over innovaties met 5G

Meer weten of meewerken?

Meer weten over innovaties bij ProRail? Kijk dan op onze website Werken bij ProRail. Wil jij met slimme oplossingen, nieuwe technologieën en de vernieuwing van systemen bijdragen aan duurzame mobiliteit en mobiliteitsgroei? Houd dan onze vacatures in de gaten.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers