Snellere verbinding naar Berlijn

Nieuws

17 september 2018

Vanochtend om 09:27 uur is vanaf Amsterdam Centraal een symbolisch snellere intercity naar Berlijn vertrokken. Namens ProRail is President Directeur Pier Eringa aan boord van de éénmalig snellere trein. Naast reizigers, die gewoon naar Hannover of Berlijn willen reizen, zijn in de trein ook President Directeur Roger van Boxtel van NS, bestuurders van Schiphol en regionale bestuurders uit Nederland en Duitsland aanwezig. Staatssecretaris van Veldhoven zwaaide de delegatie uit.

Onderweg bespreken zij de mogelijkheden en opties voor een snellere trein. Zo is de Nederlandse delegatie goed voorbereid op het grote aantal gesprekken dat tijdens Innotrans op de agenda staat. Normaal doet de trein er 6 uur en 22 minuten over - vandaag is dat een half uur korter door in Nederland alles stops over te slaan.

Gemak en comfort

Pier Eringa: “Iedereen die met de trein naar Parijs, Londen of Berlijn reist weet dat de trein veel voordelen heeft ten opzichte van het vliegtuig. Je zit in een comfortabele stoel. In de trein zit een bar of restaurant waar je eenvoudig even heen loopt. Geen tijdrovende checkin bij de douane, niet twee uur van tevoren op de luchthaven, je komt aan in hartje centrum van de stad en hoeft dus niet over te stappen en belangrijk, er zijn ook geen verborgen extra kosten voor een plek voorin of voor het meenemen van een koffer. Er is een nieuwe generatie die graag een alternatief vervoermiddel wil hebben voor het vliegtuig. Zij kiezen voor het comfort en het gemak van de trein en het duurzame karakter”

Minder stoppen en harder rijden

De trein naar Berlijn slaat vandaag alle stations in Nederland over. Daarnaast moet de trein ook harder rijden op bepaalde stukken. Daarmee wordt de reistijd al een stuk korter. Om echt een alternatief of aanvulling te bieden voor het vliegtuig wil ProRail dat de reistijd Amsterdam-Berlijn twee uur korter wordt. 

Innotrans

Dinsdag 18 september 2018 begint in Berlijn de spoorbeurs Innotrans. Dit is de grootste vakbeurs ter wereld voor de railsector. President-Directeur Pier Eringa gaat tijdens Innotrans onder meer in gesprek met alle betrokken partijen over versnelling van de verbinding Amsterdam-Berlijn.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers