Spek'takel'werk bij Diemen

Nieuws

13 april 2017

Tijdens het paasweekend plaatst ProRail vier hogesnelheidswissels in het spoor bij Diemen. Door de aanleg van die wissels kunnen treinen harder rijden. En zo ontstaat ruimte voor méér treinen. Het takelen van de lange en zware wisselonderdelen belooft een spektakel te worden.

Hogesnelheidswissels gaan over de weg

De hogesnelheidswissels hebben een totale lengte hebben van 123 meter. Het langste deel, de beweegbare 'tong' van het wissel, is 38 meter lang en weegt 38 ton. De wissels worden in onderdelen van wisselbouwer WBN in Hilversum naar de werklocatie in Diemen vervoerd. Dat gebeurt over de weg. Het hijsen van de wissels op het spoor vindt plaats vanaf de A9 bij Diemen. Hiervoor is van donderdag 13 april 23.00 uur tot zondag 16 april 09.00 uur de verbindingsboog van de A9 naar de A1 richting knooppunt Watergraafsmeer afgesloten. Meer informatie is te vinden op het online bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat: bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl. Ook voert ProRail komend weekend diverse werkzaamheden uit rondom stations Diemen en Diemen Zuid.

Gevolgen voor het treinverkeer

De werkzaamheden starten in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 april. Op dinsdag 18 april om 5.00 uur wordt het treinverkeer weer hervat. Dit betekent dat er in het paasweekend geen treinverkeer mogelijk is tussen Weesp – Amsterdam Muiderpoort en Weesp – Amsterdam RAI/Amsterdam Bijlmer Arena. NS zet stop- en snelbussen in. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. Extra reistijd bedraagt tussen 15 en 30 minuten. NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen. Op de stations wordt extra servicepersoneel ingezet om reizigers te assisteren.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers