Spoedklus aan gestrande goederentrein bij Rijssen

Nieuws

19 januari 2021

Bij Rijssen strandde in de ochtend van 19 januari een goederentrein. Een wiel van de trein is finaal vastgelopen. Het leidt tot hinder op het spoor. En zorgt voor een flinke klus voor onze incidentenbestrijders.

Deventer-Almelo

De lange, stilgevallen trein hindert het treinverkeer tussen Deventer en Almelo. Check je reisplanner voor je vertrekt, want er zijn omreismogelijkheden en er zijn bussen ingezet. De hinder raakt ook spoorwegovergangen in de regio. Deze storing lost onze aannemer zo snel mogelijk op.

Trein wegslepen

Het defect aan de trein kunnen we niet ter plekke verhelpen. Daarom willen we de trein wegslepen. Maar hoe doe je dat als een wiel vast zit? Daarvoor heeft de incidentenbestrijding van ProRail speciaal gereedschap: asbreukwagens (foto). Deze plaatsen we onder het vastgelopen wiel.

Naar rangeerterrein

De goederenwagon tillen we een beetje op. Daarvoor zetten we vijzels onder de wagon. Daarna schuiven we de asbreukwagen onder het wiel en laten we de trein zakken. Met een rustig gangetje kan de trein dan toch weer rijden. We zetten de trein vervolgens op een rangeerterrein aan de kant. Het spoor komt dan weer vrij voor het doorgaande treinverkeer en de hinder is voorbij.

Vanmiddag klaar

Deze operatie is nu in gang gezet. Naar verwachting is de klus in de loop van de middag geklaard en rijden voor de avond de treinen weer normaal.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers