Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Spoedreparatie aan spoorbrug Gouda

Nieuws

12 augustus 2020

Bij Gouda wilde woensdagavond 12 augustus een van drie spoorbruggen niet goed sluiten. Monteurs werkten met spoed aan een oplossing. Om 23.00u is de brug weer in dienst gesteld.

Update 23.30u

De spoorbrug is weer in dienst en treinen rijden weer. Een defect onderdeel is vervangen.

Beperkt treinverkeer 

De brug ligt samen met twee andere nevenbruggen aan de westzijde van station Gouda. De andere twee zijn ook vandaag normaal bereden. De gestoorde brug hinderde treinverkeer voor Utrecht-Rotterdam en Utrecht-Den Haag.

Specialistisch personeel

Rond de klok van 18.00u ontstond de stremming, mogelijk veroorzaakt door het extreme weer van de laatste dagen. Monteurs waren snel ter plaatse. Meerdere pogingen om de brug te sluiten leidden niet tot een oplossing. Een printplaat bleek uiteindelijk defect en is vervangen. 

Reisplanner checken

Als je met de trein in deze regio reist, check je reisplanner voor vertrek

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers