Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoedreparatie bovenleiding bij Nunspeet

Nieuws

29 januari 2020

Bij Nunspeet is rond 12.00 uur woensdagmiddag een breuk in de bovenleiding ontstaan. Spoedreparatie is ingezet. Naar verwachting duurt het herstel tot in de avond.

Update 19.00u

De reparatie is voltooid. Het treinverkeer wordt hervat. 

Update van 15.15u

Spoedreparatie schade

De breuk in de bovenleiding is geïnspecteerd en vervolgens is gestart met de reparatie. De betrokken trein heeft schade en zal worden afgevoerd. ProRail doet onderzoek naar de oorzaak van de breuk. 

Herstel tot avond 

De schade is gelukkig beperkt tot de rijdraad boven één spoor. De aannemer is met monteurs ter plaatse en de verwachting is dat het herstel tot in de avond zal duren. 

Reizigers per bus verder

Incidentenbestrijders van ProRail waren snel ter plaatse. Evacuatie van de tientallen reizigers uit deze trein is per bus uitgevoerd. Dat duurde tot ongeveer 13.45 uur omdat de locatie van de trein moeilijk bereikbaar was.  

Reisplanner checken

Wil je reizen op dit traject? Check voor vertrek je reisplanner

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers