Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoor Arnhem - Nijmegen/Tiel op de schop

Nieuws

2 maart 2017

Arnhem-Nijmegen is een super druk bereden tracé, maar nu even niet... Het spoor geven we een flinke onderhoudsbeurt waardoor het weer klaar is voor de toekomst.

Zandvlakte

Tussen Arnhem Centraal en Nijmegen/Tiel werkt ProRail van 1 tot en met 3 maart aan het spoor. Sporen, dwarsliggers en spoorgrind (ballast) gaan eraf. Een van de drukst bereden spoortrac├ęs van Nederland is tijdelijk een kale zandvlakte.

Asfaltbetonlaag

We brengen vervolgens eerst een extra stevige ondergrond aan door een speciale asfaltbetonlaag. Dat is om het spoor nog betrouwbaarder te maken, zodat het langer meegaat tot de volgende ‘beurt’. Daaroverheen komt het nieuwe ballast, dwarsliggers en sporen. In het weekend rijden de treinen weer! En niet zo’n beetje: tijdens de spits 24 per uur.

Vervolg

Omdat we niet alle werkzaamheden in deze periode af kunnen ronden zullen er vervolgwerkzaamheden plaatsvinden in de periode van zaterdag 25 tot en met zondag 26 maart en van vrijdag 28 april tot en met zondag 30 april. We werken in de genoemde weekenden dag en nacht aan de vernieuwingen.

Reisplanner

In verband met de werkzaamheden is er deze week (voorjaarsvakantie zuid) en in de genoemde perioden geen treinverkeer mogelijk tussen de stations Arnhem Centraal en Nijmegen en tussen Arnhem Centraal en Tiel. We plannen onze werkzaamheden zoveel mogelijk in nachten, weekenden en vakanties om reizigers hinder te beperken. Tip: check de reisplanner vlak voor je vertrek!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers