Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoor in Helvoirt zwaar beschadigd door vandalisme

Nieuws

28 februari 2017

Het spoor tussen Den Bosch en Tilburg moet met spoed worden gerepareerd nadat er vannacht verkeersborden met ijzeren palen op het spoor zijn gelegd. Dat gebeurde op de overweg Helvoirtseweg in Helvoirt. In alle vroegte reed er een trein overheen met veel schade tot gevolg.

De machinist van de trein zag het gevaar in het donker niet aankomen en voelde plotseling een flinke klap toen hij de overweg in Helvoirt passeerde. Hij zette direct de trein stil en ging zelf op onderzoek uit. Wat hij aantrof waren verkeersborden die uit de grond waren gerukt en blijkbaar door vandalen op het spoor waren gelegd. Het gevolg: grote schade aan de trein en het spoor.

Spoedreparatie

Het spoor in Helvoirt is zwaar beschadigd en moet met spoed worden hersteld. Daarom is besloten vanaf 18:30 uur het treinverkeer stil te leggen zodat we het spoor veilig kunnen vernieuwen. Deze werkzaamheden duren tot morgenochtend 05:00 uur. Tussen Tilburg en Den Bosch rijden geen treinen maar bussen. Kijk voor een reisadvies op maat op de reisplanner van uw vervoerder.

Levensgevaarlijk

ProRail gaat ervan uit dat voorwerpen door vandalen op het spoor zijn gelegd en heeft de aannemer opdracht gegeven aangifte te doen bij de politie. Dit soort vandalisme lijkt misschien onschuldig, maar kan zeer ernstige gevolgen hebben. Het opzettelijk in gevaar brengen van het treinverkeer is een ernstig misdrijf dat niet wordt afgedaan met een transactie, maar wordt voorgelegd aan de officier van justitie.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers