Spoorberm sterrenrestaurant voor bijen

Nieuws

27 mei 2016

Om het leefgebied voor de bijen te verbeteren, gaan we een deel van de spoorberm in Eindhoven ‘bij vriendelijk’ beheren. Een gezonde bijenpopulatie is namelijk voor iedereen van levensbelang.

De bij is ontzettend belangrijk voor onze natuur en voor onze voedselvoorziening. Maar bijen hebben het moeilijk omdat er te weinig gevarieerde voeding voor hen is. Op het platteland staan teveel van dezelfde gewassen en in de stad staan te weinig verschillende bloemen en planten. Zonder de bij verdwijnt er steeds meer flora en fauna en komt onze voedselvoorziening in gevaar. Daarom is het van levensbelang dat iedereen z’n steentje bijdraagt om de bij te helpen aan een beter leefklimaat.

Nieuwe bijenkasten

Samen met BeeWare (proeftuin 040) willen we de leefomgeving van de bij in Eindhoven verbeteren. Daarom gaan we bij wijze van proef ons bermbeheer in Eindhoven aanpassen. Dat betekent dat we planten en bloemen in de spoorberm bewust laten staan voor de bijen. Zij zorgen voor de kruisbestuiving die nodig is om onze flora en fauna in stand te houden. Daarnaast hebben we op het terrein van Strijp S in de stadstuin Garden Mania vier nieuwe bijenkasten geplaatst die vanaf volgende week worden bewoond.

ProRail en duurzaamheid

ProRail gaat voor een veilig en duurzaam spoor en streeft naar de beste inpassing van het spoor in de omgeving met minder nadelige effecten op mensen, flora en fauna. Om nog duurzamer te worden, doen we dit jaar mee aan The Green Quest. Samen met experts op het gebied van energie, afval, facilitaire zaken, innovatie gaan we de komende weken onderzoeken hoe we ons hoofdkantoor en de verkeersleidingsposten klimaatneutraal kunnen laten worden. Op donderdag 7 juli worden de plannen gepresenteerd.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers