Werkzaamheden op en rond Amersfoort Centraal

We werken in Amersfoort om het belangrijke knooppunt klaar te maken voor de toekomst. Treinen rijden minder of helemaal niet, maar de stad blijft bereikbaar.

Lees meer

Spoorbrug Zevenbergen op tijd klaar voor het vaarseizoen

Nieuws

8 februari 2017

In de nacht van zaterdag op zondag wordt gestart met het terugplaatsen van een zogenaamde hefcilinder in de Markbrug over de Mark in Zevenbergen. De cilinder ging begin november op transport naar Friesland voor een grote onderhoudsbeurt. Hij komt weer terug als nieuw.

De hefcilinder is een hydraulisch onderdeel dat verborgen zit in de brug en ervoor zorgt dat de brug kan bewegen als een boot wil passeren. Na 35 jaar was de cilinder toe aan een grondige revisie. Daarom is de cilinder bij Molenmaker techniek in Sneek helemaal uit elkaar gehaald en zijn alle onderdelen grondig gecontroleerd, gesmeerd en vervangen indien nodig. Deze werkzaamheden zijn bewust uitgevoerd in de wintermaanden buiten het vaarseizoen om. De cilinder is nu op weg naar Zevenbergen. Daar zal die komend weekend vanaf een ponton op zijn plek worden gehesen. 

Hinder trein- en scheepvaart

De werkzaamheden om de cilinder terug te plaatsen starten zaterdagnacht en duren tot en met maandagochtend 05:00 uur. Dit betekent dat er op zondag 12 februari geen treinen rijden tussen Dordrecht en Roosendaal. Kijk voor een reisadvies op www.ns.nl. Als de cilinder  in de brug zit, wordt die nog uitgebreid getest. Als dat allemaal goed verloopt, wordt de brug maandag 20 februari weer opengesteld voor de scheepvaart. 

Betrouwbaar spoor 

Het Nederlandse spoornetwerk wordt zeer intensief gebruikt en het treinverkeer zal in de toekomst alleen maar toenemen. ProRail is verantwoordelijk voor het onderhoud van de spoorinfrastructuur én voor de vernieuwing van het spoor en van stations. Om onnodige storingen te voorkomen vernieuwen we tijdig onderdelen van het spoor zoals spoorstaven, dwarsliggers en bovenleiding. Of zoals in dit geval een hefcilinder. Zo werken we 24 uur per dag aan een betrouwbaar en veilig spoor. 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers