Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spoorlopen is levensgevaarlijk

Nieuws

3 mei 2017

Even joggen langs het spoor of daar de hond uitlaten. Het klinkt heel onschuldig, maar machinisten schrikken zich rot en het levert flinke vertraging op voor het treinverkeer. Daarnaast is het levensgevaarlijk!

Spoorlopen is levengevaarlijk en zorgt voor vertraging

Jaarlijks zorgen ‘spoorlopers’ voor flinke vertraging op het spoor. Spoorlopers duiken vooral op als het lekker weer is en op plekken waar recreatie en spoor samenkomen. Denk aan natuurgebieden die doorkruist worden door een spoorlijn of campings die dicht bij het spoor liggen.

Wandelaars en spelende kinderen

Machinisten melden op mooie dagen en in de vakantie vaker wandelaars of spelende kinderen langs het spoor, die zich vaak niet bewust zijn van het gevaar. Machinisten schrikken, remmen en krijgen van de verkeersleiding opdracht stapvoets verder te rijden om ongevallen te voorkomen. Alle andere treinen op het traject moeten dan ook langzamer rijden, waardoor veel reizigers te laat op hun bestemming aankomen.

Waarschuwingen en boetes

ProRail wil ongevallen voorkomen en het spoor betrouwbaar houden. Daarom doen we er alles aan om spoorlopen te voorkomen. We waarschuwen voortdurend voor het gevaar en de overlast. Ook voeren onze Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) dagelijks controles uit. Treffen zij iemand op of langs het spoor, dan kunnen zij de overtreder een boete geven die kan oplopen tot 230 euro. We organiseren regelmatig campagnes om mensen te waarschuwen. Meer informatie vind je op prorail.nl/doehetveilig
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers