Veel zomerwerk op de planning

Ook deze zomer werken we op verschillende plekken aan spoor en stations. Dit jaar meer dan ooit. Reizigers dienen rekening te houden met minder of geen treinen en omwonenden met eventuele overlast.

Lees meer

Spooronderdoorgang bij Waddinxveen open

Nieuws

24 maart 2017

De spooronderdoorgang bij de Bredeweg tussen Zevenhuizen en Waddinxveen is vrijdag geopend voor het verkeer. Automobilisten en fietsers kunnen vanaf nu het spoor veel veiliger kruisen dan in de oude situatie.

Weg spoorwegovergang

De tunnel onder het spoor door (maximale doorrijhoogte 3,20 meter) vervangt de spoorwegovergang aan de Bredeweg. Op de overgang ‘bij Opa Freek’ gebeurden in het verleden verschillende ernstige ongelukken. Dat vormde de aanleiding om de spoorkruising aan te pakken.

Klaar

De aannemer gaat nog verder met de afwerking van de tunnel. Denk aan het plaatsen van borden, grondwerk, het weghalen van de keet en dat soort zaken. Naar verwachting is het werk mei 2017 klaar.

Enkelbaans

Automobilisten uit beide richtingen moeten op hun beurt wachten, omdat de tunnel enkelbaans is. Daarvoor zijn verkeerslichten neergezet. Doorgaand vrachtverkeer rijdt sinds december 2016 over de Moordrechtboog.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers